Pages

Friday, October 17, 2014

Bintil kolestrol - PHYTOCOL



Pernah tak kita nampak kawan2 / jiran2 / makcik / pakcik / sedara suami / sapa2 saja yang ada bintik2 putih di sekitar mata mcm gambar di bawah ni??


Dari pandangan mata kasar kita, kita nampak mcm jerawat nasi tak reti2 nak keluar. Tapi sebenarnya ia menandakan individu tersebut mempunyai kandungan kolestrol yang tinggi. 

Kaedah rawatan:

1 - Laser
Kaedah laser memang 100% boleh menghilangkan bintil kolestrol di pada wajah anda. TAPI, kolestrol masih lagi ada dlm darah anda. Bintil ini akan wujud kembali di kawasan yg sama pd muka anda. Ok.. dah membazir dah kat situ

2 - PHYTOCOL Shaklee
Vitamin ini adalah khas untuk kolestrol. Jom tgk testimoni Ethan Wang setelah mkn PHYTOCOL secara konsisten selama 2 bulan

Biarlah gambar berbicara :P


Jadi, apa fikir lagi? Jgn sayangkan duit kerana duit boleh dicari. Sayangkan kesihatan kerana jika sudah sakit, tak ada jual sparepart di kedai. Allah dah bagi pinjam, haruslah dijaga dengan sebaik mungkin.. Wallahualam..


Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi saya di:
FB: Ciween Jumadi
SMS /
Whatsapp: 012 776 3365

Atasi selaput di mata dengan CARATOMAX

Dulu kita selalu nampak selaput di mata ni dialami oleh warga emas je. Tapi sekarang ni macam dah ramai warga belia/muda yang dah ada selaput di mata. Kadang2 warnanya kemerah-merahan bila baru bangun dari tidur.


Kebanyakan kes begini dokter akan merawatnya dgn kaedah membuang selaput di mata. Bayangkanlah, hidup2 akan dikikis selaput tu. Memang ngeri.
Dokter memang akan cadangkan utk buang dgn kaedah kikis selaput mata sebab selaput ini akan mengganggu penglihatan individu tersebut.

Jika anda salah seorang individu yang mempunyai selaput di mata, saya sarankan mencuba CARATOMAX. 
Caratomax bukan sahaja utk yg mempunyai selaput mata, malah untuk org yang ada masalah mata juga spt rabun jauh, rabun dekat, mata kering, mata lesu, dll..


Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi saya di:
FB: Ciween Jumadi
SMS /
Whatsapp: 012 776 3365

Testimoni VIVIX - Anti aging

Biar gambar berbicara katanyaaa...


 Gambar 1 
Wanita yang telah berumur 70 tahun makan vitamin c sustained released dan VIVIX secara konsistem selama sebulan!!
Hasilnya, kedutan dimuka hilang, muka nampak lebih glowing, tampak lebih muda, dan lebih menawan dan glowing.

 Gambar 2
Wanita sekitar 20an yang mengalami masalah parut jerawat merah2 di muka.
Makan vitamin c sustained released dan VIVIX dengan konsisten.
Hasilnya tiada lagi parut2 merah dimuka. Mukanya nampak lebih anjal, flawless, dan glowing.


Friday, September 19, 2014

Atasi masalah penuaan dengan Collagen

hai... harini sy nak share tentang collagen shaklee pula. Ya! saya juga pengguna collagen shaklee. Dan hasilnya mmg menyeronokkan. 

Ramai wanita diluar sana nak cantik tapi terpengaruh dengan minuman atau makanan yang ada 'collagen' di dalamnya. 

Kenapa saya pilih Shaklee sebagai pembekal Collagen saya?
Collagen ada beberapa jenis iaitu dari tumbuhan, haiwan di darat dan haiwan di laut (ikan). Collagen tumbuhan majoriti harganya lebih murah berbanding collagen haiwan. Collagen haiwan di darat tu mcm ayam, lembu, babi pon ada. Saya tak berapa suka collagen haiwan darat ni sbb tak pasti mana sumber collagen tu dan tatau halal ke haram.

Collagen shaklee ni diperbuat dari sisik ikan merah beriklim sejuk dan pastinya Halal.. Kalau kita masak ikan merah pun, sisiknya kita buang kan? Mana mungkin kita nak makan skali dgn sisiknya.. hehehehe.

Sepertimana yg kita tau, vitamin C mmg bagus utk membentuk sel kulit kita. Jadi tak payah risau dah. Vitamin C dah siap2 blend dlm serbuk Collagen ni.


ha.. kita boleh bandingkan kulit yg bercollagen tinggi dgn kulit yg bercollagen rendah. Selalunya, kulit yg bercollagen rendah ni  dah ada tanda2 penuaan spt pigmentation, kendur, kering, warna tak sekata, dll.
Kalau kita nak cek kondisi kulit kita, kita leh cek guna scanner kat tempat kita buat facial (tak semua ada mesin ni)


graf ini adalah kajian yg dibuat utk menguji jumlah peratusan collagen mengikut umur. Sepertimana yg kita tau, jumlah collagen dlm badan kita akan berkurangan semakin meningkat usia. Collagen akan 'drop' sekitar umur 25 tahun. tapi itu tak bererti kita boleh makan collagen pd umur 25tahun ke atas sahaja. Umur 20tahun pun dah boleh mkn collagen.. :)


Kesan- kesan collagen shaklee kpd anda:
1- kelembapan - kulit tidak lagi kering dan merekah2.
2- putih gebu - jgn salah faham ye.. maksud putih gebu disini ialah kulit akan nampak glowing dan lebih cerah dari sebelumnya (kusam)
3- kulit menjadi anjal - kurang garis2 halus di tepi mata, tepi bibir, dll
4- Anti penuaan - membekalkan collagen kpd kulit.
5- Rambut sihat dan lebat

Pengalaman saya sendiri
1- Sebelum ni saya pernah czer buang cysts berdiameter 20cm. OoO! Parut tu tak ubah seperti ulat gonggot panjang yang melintang. Bila terkena kain, parut yang timbul tu akan rasa gatal sgt. 
Lepas sy minum 3 sachet collagen shaklee, sy perasan parut ulat gonggot sy tu dah mula mengecut dan tak lagi gatal seperti sebelum ni!! Baru 3 sachet tu.. Kalau anda pon ada masalah yg sama, boleh cuba..

2- Situasi.
i) Menghantar anak ke klinik utk tujuan pemeriksaan.
Nurse: Mak dia mana?
Ummi: Sayalah mak dia
Nurse: Awak kawin muda ye?
Ummi: Kawen umur 25.. Sekarang 28tahun.
Nurse: 28? Kenapa yg 28tahun nampak muda dr 26tahun ni (nurse)??
erkkkk...

ii) Kenduri kawen
Adalah makcik tu: Kau keja mana skrg? Segamat lagi?
Ummi                  : ye.. segamat lagi. Susah btol nak mintak tukar
Adalah makcik tu: ha.. acik ada idea. kau dah bertunang ke blom? boleh jadi alasan tu!
Ummi                  : ........
Nenek Adam       : Lebih dari bertunang. Ni saya dukung anak dia la ni
Adalah makcik tu: Ni anak kau? kau ni umur dah berapa?
Ummi                  : 28 tahun makcik... (sambil tunjuk peace (",)v )

iii) Kenduri kawen
Kawan nenek Adam: Nah dik. Duit raya. Yang lain dah kerja kan?
Ummi                      : Saya yg dah kerja. budak2 ni blajar lagi
Nenek Adam           : Ni no 2 ( ummi) , ni no 3, ni yg bongsu..
Kawan nenek Adam: la.. ingat yg ni (ummi) yg bongsu
Ummi                      : Duit raya ni kira burn ke nak bg balik ni? ahahahha

iv) KEdai mini market
Penjual ikan: Ni anak akak ke?
Ummi          : ye.. 
Penjual ikan: Umur brapa tahun ni?
Ummi          : bln 12 ni 2 tahun
Penjual ikan: Umur akak berapa?
Ummi          : 28 tahun..
Penjual ikan: erkkk. ingatkan akak kawen muda,.

hehehehe. tulah sedikit sebanyak kejadian yg menimpa diri. :D
Ada 4 situasi dah la tu. Bukan riak ye kawan2, saya cuma ingain bgtau kat sini betapa berkesannya collagen shaklee

ha.. inilah dia collagen idaman kalbu tu. Harga rm 298 sekotak (15 sachet). Kalau berminat nak cuba, boleh contact sy di 012 776 3365

Saya harap saya dapat kongsikan sesuatu yg baik kpd anda semua.

Monday, September 8, 2014

Bengkak susu dan Lecithin Shaklee

Alhamdulillah, syukur ke hadrat illahi dikurniakan Adam Iqbal kepada kami sekeluarga. Adam dilahirkan pada 19 Dec 2012 (expected due  12.12.12. Tapi dia tak suka tarikh tu. 19hb tu pon sbb induce. Kalau tak induce, mungkin keluar 20.12.2012 hehehehe)
Sejam lepas Adam dilahirkan  saya terus mintak nak susukan baby (masih dlm labor room) walaupun saya taktau ada susu ke tak. Nurse pon ajar la teknik2 susukan baby.. Alhamdulillah smuanya berjalan lancar..
Lepas Adam kencing dan berak, kami dua beranak dibenarkan balik rumah. Sampai je rumah, tempat beradu arjuna dah siap cantik2!! wah, kelassss!!

alololo. kenitnya tgn dia..

Siangnya Adam tidur dan menyusu seperti biasa. Bila sampai kol 11pm, Adam menangis mcm org lapar gila2. Saya pun heran. Kenapa menangis masa menyusu? Susu takde ke? Saya pon cek. Ternyata tak ada!! terpaksa jugaklah bancuh susu formula utk bagi Adam minum. 
Malam tu saya tidur dgn hati yg tertanya2. Kenapa? Kenapa? oh sedihhh..



Esoknya saya kena bengkak susu! tidakkkkk. Bengkak, Panas, Merah smua ada. Walaupun sakit, saya rasa happy sebab saya tau susu saya banyak utk anak. Tanpa buang masa saya tuam missB dgn air sejuk utk kurangkan 'radang' dan panas. Bila dah kurang sakit tu, saya terus pam. Memang sakitttt!! Rasa mcm nak melompat2 je. Lepas pam, inilah hasilnya. 1 oz!! Walaupun 1oz, sy tetap bagi kat baby. 

1 oz saje..
Tengahari tu Adam buang air besar. Kami semua terkejut sebab najis adam keras dan bersalut dgn darah, Allahuakhbar!! Hati mana yg tak sedih tgk anak usia 3 hari najis berdarah? Masa tu saya rasa bersalah sgt sbb sy tak dpt bg susu badan yg cukup kat anak. Terus saya nekad sy akan usaha sehingga berjaya (walaupon tgh bengkak susu masa tu)

Tanpa buang masa, sy terus call tukang urut utk urut miss B. Alhamdulillah, lepas urut tu keluar juga lah susunya walaupun sikit. Saya masih tak puas hati. Saya terus order lecithin, ESP dan Alfalfa dari SID dlm blog. Sebab sy baca dlm blog dia lecithin boleh atasi masalah bengkak susu. Dapat je lecithin, sy terus telan 3 kapsul tghari, 3 kapsul malam. Saya terjaga dari tidur jam 4 pagi sebab miss B sakit yg teramat sgt. Bila bgn, saya rasa baju saya basah. Saya pon tertanya dlm hati "aku ni tidur air liur meleleh ke sampai basah baju. teruknyaaa". Dengan selamba saya bukak lampu walaupon baby tgh tido. Alangkah terkejutnya saya bila tgk baju yg basah tu sebab susu saya melimpah!! Masa tu happy gila2. tak sabar2 sy pegi amik pam, dan inilah hasilnyaaaaaa!!!!




 tadaaaa!! 8 oz. Alhamdulillah...

Mula dari masa tu, sy mmg continue Lecithin, ESP dan Alfalfa. Lepas je consume ESP n Alfalfa, miss B cepat bengkak / penuh. Selang 3jam saya kena pam. Dan setiap kali pam tu dapat 10oz!

Inilah hasil ESP + Lecithin + Alfalfa
peti ais mmg penuh dgn susu je. Takde ruang nak letak ikan segala



ini la rupa Lecithin yg hebat tu. ekekekeke.

Saya memang sgt2 bersyukur kerana masih lagi diberi peluang utk full breastfeed anak walaupun banyak dugaan yang datang. Semuanya dengan izin Allah. alhamdulillah..

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya. 
Facebook: Ciween jumadi
Shaklee ID: 996264
Emel/ YM: rys_win@yahoo.com
SMS/ Whatsapp: 012 776 3365

aku dan cysts



wuiii.. tajuk tak tahan. hihihihi. Ye, saya memang pernah kena cysts dulu. Dan paling menyayat hati masa tu saya belom kawen lagi!! Kenapa menyayat hati? hurm.. entahla. layankan ajelah..

apakah itu cysts? macam mana boleh jadi? apa punca2 cysts tu? dari segi pemakanan ke? lifestyle ke?

orait, saya akan terangkan sikit apa yg saya tahu pasal cysts ni melalui pengalaman.

skrg ni saya nak fokus kepada ovarian cysts. Lokasi atau koordinat dia ialah di dalam rahim. Dah nama pun ovarian cysts kan.. apa yg dokter bagitahu, cysts ni ialah gelembung yang berisi air / solid / semi solid.  Ada dua jenis cysts iaitu mobile cysts / cystectomy (yg boleh bergerak. maknanye yg tak attach kat mana2 bahagian. dia duduk situ diam2 je) dan attached cysts (tatau le bahasa saintifiknya apa). Saya punya ialah mobile cysts. eh mcm dah cop2 plak :p 
So tak risau sgt la sbb cysts tu tak 'berakar'.


Soalan yg ramai org tanya : macam mana ko dapat tau ko ada cysts tu?

Kalau saiz cysts tu dah besar, tuan punya badan akan dapat rasakan sendiri. Mula2 saya perasan yang perut saya buncit. Ingatkan buncit sebab XL (eXtra Lemak). So, saya pun berusaha la pergi join gym utk kempiskan perut. Lepas beberapa bulan membanting tulang kat gym tu, berat badan agak turun sikit, perut kempis di bahagian atas, tp kenapa perut di bahagian bawah tak kempis pun??
Saya ni kan suka fikir positif (tapi lebih positif pun kadang2 membazir jgk). Saya pun terus fikir 'oh, kena mkn kinohimitsu ni sbb berak tak lawas. Sbb tu buncit. Haaa' -..-" Lepas 1 set telan, mmg lah lawas selawasnya.. tapi... kenapa tak kempis lagi ye??

Ok, positif lagi. mungkin kinohimitsu tak sesuai. Mungkin kena cuba juvanex pulak (boleh bayang tak berapa duit saya habis sebulan hasil daripada fikiran yg sgt positif tu?) lepas minum, sama je buncitnya!! tapi saya masih positif. Saya anggap 'saya ni mmg buncit kot. Mungkin slama ni saya je tak perasan'

Lepas bertunang, badan saya agak naik kilogramnya sebab pertukaran hormon. Cysts tu dah menukar hormon saya. Macamana dan apa yang ditukarkan tu saya tatau la. Tapi ni dokter yg cakap. Kalau dokter tipu, saya pon terjebakla menipu. Masih lagi positif seperti selalunya, saya usaha lagi pegi berenang, dan berjoging. Tapi.... kenapa tak kempis jugakkkk!!!????? Saya dah mula tak boleh positif   *~*

Satu hari tu, saya pun menyarap utk melayari Facebook dan saya terasa mcm ada benjolan di kawasan bawah pusat. Bukan kecik ok, besau!! benjolan / buncit tu seperti perut org mengandung 5 months. Mmg cukup terasa bila menyarap. Saya tak puas hati. Saya nak pastikan yg org lain ada ke tak benjol tu. Dengan diktatornya saya suruh housemate saya menyarap pulak. Tanya dia ada benjolan ke tak. dia kata "elek" (dlm bahasa tamil). tak habis investigate kat housemate, saya cek adik2 saya plak. ternyata takde. KOSONG!!  tapi kenapa saya ada?? ha.. masa tu la saya rasa pembaziran terlalu fikir positif.

Barulah saya nak search internet yg selama ni ada je hujung jari. Lepas je baca mcm2 artikel dlm bahasa inggeris tu, saya pun yakin yg saya ada CYSTS!! lepas refer dgn dokter, dokter pun sahkan mmg ada cysts. Memandangkan saya ni positif gila dan heartless, saya relax je. Terus saya tnya "abis tu mcmana nak buat ni? buang ke? bila boleh buang?". Muka makcik (makcik saya nurse kat sepital tu) dah pucat. Balik dari sepital, saya relax je mcm takde apa2 jadi. Makcik saya terus cerita kat mak saya apa yg dokter suggest psl cysts ni. Dah mak pulak dah pucat dan cemas. -..-! over tau.. kandang2 ekspresi si pencerita tu pon boleh ubah mood org.

Jan 2012. Perkahwinan berlangsung tanpa menghiraukan cysts tu

Selang sebulan selepas kahwin, saya pun menjalankan pembedahan untuk membuang cysts tu. Kalau dah nama heartless, mmg la tak cuak kan? dah masuk hospital pun tak rasa debar2 pun. Blood pressure tak pernah naik sbb takut. Dokter kata "youre very strong and cool. Good. Nothing to worry about rite? This is a small matter"

Sampai je masa, kena pakai topi mcm shower cap tu dan pakai baju putih. baring atas katil, terus tolak masuk bilik pembedahan (mcm la tak boleh jalan sendiri. hehehe) masuk je, nurse bagi oksigen + gas kasi pengsan. Tiba2 saya black out, tak sedar apa. Sedar2 je dah sudah. Soalan pertama saya kepada nurse "dah ke? dah pukul brapa skrg?" hahahaha. nurse ketawa je..

Ni la rupa cysts bila buat ultrasound. Bulat hitam je pon..
sumber: incik google


ha.. ini la dermoid cysts. Maksudnya dlm bulat tu ada rambut, gigi, kuku
sumber : incik google


terkejut tak tgk gambar tu? hihihihi. sebenarnya saya pon terkejut jgk. Sbb tak terbayang mcmana boleh plak ada rambut, kuku dan gigi kan? wallahualam..

Dan sekarang sy mengamalkan vitamin kesihatan wanita untuk mengelakkan cysts datang kembali. Minggu lepas saya pergi buat ultrasound utk cek kot2 la ada lagi cysts tu kan.. Ternyata rahim clear. takde apa2 kemusykilan. alhamdulillah...

sesiapa yg ada cysts / fibroid boleh cuba set vitamin ni. mmg rekemen habis. 

Tak percaya, meh baca testimoni ni. 


pendek kata, saya menyesal tak kenal GLA terlebih dahulu sebelom amik keputusan  utk czer. Kalaulah saya kenal GLA dulu, mungkin tak payah belah sana sini.


Thursday, February 27, 2014

OsteMatrix Shaklee




Ostematrix! Bukan sekadar kalsium…
Ostematrix mengandungi gabungan sempurna “batu bata-dan-mortar“ untuk membina tulang yang kuat dan sihat.
  • 1,000 mg (100% DV) kalsium unsur dari sumber alam semulajadi yang paling concentrated dan mudah diserap
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang dan membantu menguatkan tulang
  • 400 IU vitamin D (100% DV) untuk merangsang penyerapan kalsium
  • Boron dalam jumlah yang disokong secara klinikal untuk membantu metabolisme tulang
  • Vitamin K membantu mengikat mineral untuk membentuk tulang
  • Mangan, copper, dan zink – co-factor yang mengaktifkan enzim yang membantu membina jisim tulang
  • OsteMatrix juga membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan mengurangkan gejala PMS.Ia juga membantu dalam pengecutan otot dan transmisi saraf.
Kenapa anda perlu pilih Ostematrix Shaklee?
1.     Nutrien pembinaan tulang yang lengkap
2.     Terbukti secara klinikal
3.     Mudah ditelan dan mudah diserap badan
4.     VITAMIN SEMULAJADI!

Siapa yang perlu mengambil OsteMatrix Shaklee?
1.     Mereka yang kurang mendapat zat-zat membina tulang dari pemakanan harian.
2.     Mereka yang mengambil berat tentang pembinaan tulang dan mengekalkan tulang yang sihat untuk jangka masa panjang
3.     Mereka yang merokok, pengambilan alkohol yang tinggi, atau kerap minum minuman ringan – tabiat gaya hidup yang boleh mengehadkan atau mengganggu penyerapan kalsium
4.     Wanita yang berumur 30 tahun dan ke atas, remaja dan warga tua.
5.     Ibu hamil atau menyusukan anak
6.     Wanita yang mengalami gejala PMS
7.     Mereka yang mengambil berat tentang tekanan darah yang normal
8.     Mereka yang sukar menelan kalsium dalam bentuk lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...